Duga kolona na graničnom prelazu Gradiška

Društvo

Na graničnom prelazu Gradiška duga je kolona teretnih vozila na izlazu iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

 

U saopštenju se navodi da se, zbog formiranja konvoja u Hrvatskoj, povremeno stvaraju duge kolone na graničnim prelazima u BiH.

 

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

 

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

 

Riječ je o graničnim prelazima Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski LJeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano, Kozarska Dubica, Gabela Polje.

 

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su lica sa boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te oni koji su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

 

Hrvatska i Crna Gora su zatvorili sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

 

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore granični prelaz Klobuk.

 

AMS zajedno sa svojih 49 auto-moto društava zahvaljuje svim vozačima kamiona, koji uprkos opasnosti od virusa korona, maksimalno strpljivo i uredno prevoze robu i snabdijevaju tržište Srpske i FBiH prehrambenim, medicinskim i drugim proizvodima.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *