Šeranić: Ostanimo odgovorni i u dane Vaskrsa

Društvo

Zahvaljujem se građanima na disciplini, jer su shvatili ozbiljnost situacije, što se i vidi kroz epidemiološke podatke. Zato je bitno da se i u dane Vasksa i dalje ponašamo odgovorno, da ostanemo kući i da budemo oprezni, poručio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

 

Po njegovim riječima, u Srpskoj će biti nastavljemo testiranje na novi virus korona. Podsjeća da je Institut za javno zdravstvo RS juče dobio još 22.000 testova, koje su nabavili u saradnji sa UNDP koji je pomogao u smislu nabavke testova na tržištu, dok je novac za nabavku obezbijedila Vlada RS.

 

Javnost je, dodaje, imala priliku da vidi da je RS uspjela da dobije svu robu, a prije svega ličnu zaštitnu opremu iz Kine, što je prvi kontingent opreme i medicinskih sredstva potrebnih Srpskoj da se dalje nastavi boriti sa virusom korona.

 

On je podsjetio i na donacije vlada Srbije i Mađarske u neophodnoj opremi, te se zahvalio na pomoći koju su uputile obje države.

 

– Tu je i niz kompanija iz Kine, Evrope i RS koje su se aktivno uključile u sve aktivnosti koje radimo – kaže Šeranić. Vrlo je značajna, dodaje, pomoć kolega iz Ruske Federacije, koji već danima rade na terenu širom Srpske.

 

– Na sastanku sa njima razgovarao sam o dva bitna aspekta, a prije svega u vezi sa stručnom organizacijom u periodu epidemije i o dezinfekciji koju rade na terenu. Njihov cilj je da dezinfikuju sva mjesta gdje su pacijenti koji su pozitivni na virus korona i očekujemo te aktvnosti i u narednoj sedmici – kaže Šeranić.

 

On je pohvalio je i dodatni angažman centara za socijalni rad u Srpskoj koji su se uključili da pomognu starijim osobama koje sada ne mogu da izlaze, u skladu sa zvaničnim preporukama, ističući da je ta pomoć dobrodošla.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *