Nema novozaraženih na području Prnjavora

Društvo

U lokalnim karantinima trenutno se nalazi 45 osoba, da su u toku jučerašnjeg dana na granični prelaz Gradiška, jednim vozilom stigle su dvije osobe sa mjestom prebivališta na opštini Prnjavor, od kojih je jedna pozitivna na korona virus.

 

Rečeno je ovo nakon 40. sjednice Opštinski štab za vanredne situacije na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija na području opštine Prnjavor.

 

Osoba sa pozitivnim nalazom direktno je transportovano u banjalučki studentski centar, dok je druga smještena u poseban opštinski karantin, u prostorijama FK „Ljubić“.

 

Na sjednici je zaključeno, da nema novozaraženih lica, da se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 90 osoba, dok je po odobrenju epidemiologa 1240 lica izašlo iz nadzora.

 

Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor zabilježeno je 18 slučajeva zaraze novim virusom korona. Od ukupnog broja zaraženih, pet lica je oporavljeno, dvanaest lica je i dalje pozitivno, dok je jedno lice preminulo.
Jedna osoba kažnjena

 

U protekla 24 časa, opštinska komunalna policija kontrolisala je 11 osoba, koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisane osobe su poštovale propisanu mjeru, dok su službenici Policijske stanice Prnjavor sankcionisali jednu osobu zbog nepoštovanja policijskog časa.

 

 

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *