Ljekar UKC-a Dragan Vojvodić preminuo od virusa korona

Društvo

Specijalista interne medicine, supspecijalista nefrolog dr Dragan Vojvodić preminuo je danas, nakon mjesec dana borbe sa novim korona virusom, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra RS.

 

“Ljekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog ljekara i imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije, a to su naši pacijenti. Dr Vojvodić bio je čovjek bez zadrške, odan svojoj profesiji i liječenju pacijenata. Spadao je u ljude koji zrače istovremeno i autoritetom i skromnošću, prepoznatljiv po svom entuzijazmu”, navodi se u saopštenju.

 

Ističu da je svoju predanost pacijentima i ljekarskoj profesiji pokazao je i ovaj put, kada nije odstupio od humane dužnosti iako je bio u rizičnoj kategoriji ljudi po novi korona virus.

 

Dr Dragan Vojvodić rođen je 4. januara 1959. godine u Vrbljanima, opština Ribnik. Radio je u Klinici za unutrašnje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, u Odjeljenju nefrologije. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, a supspecijalizaciju iz oblasti nefrologije završio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Domu zdravlja u Ključu, a nastavio u Centru za medicinska istraživanja- Medicinska elektronika u Banjaluci, potom u Internacionalnom centru za dijalizu Banja Luka.

 

Od 2009. godine bio je stalno zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Autor je i koator više stručnih i naučnih radova iz oblasti nefrologije. U nekoliko saziva bio je poslanik Narodne skupštine Republike Srpske. Kao ljekar, bio je učesnik rata od 1992. do 1996. godine i odlikovan je Ordenom krsta milosrđa.

 

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

 

“Poslovodstvo UKC RS u ime zaposlenih u našoj ustanovi izražava duboko žaljenje za izgubljenim životom kolege i radnika, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće”, stoji u saopštenju UKC-a RS.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *