Ukidanje vanrednog stanja u RS moguće polovinom maja

Društvo

U Republici Srpskoj je evidentan povećan broj zaraženih virusom korona u proteklih nekoliko dana zbog čega bi naglo ublažavanje ili ukidanje pojedinih mjera moglo doprinijeti pogoršanju epidemiološke situacije, ocijenjeno je danas na sastanku Glavnog koordinacionog tima.

 

Glavni koordinacioni tim zbog toga je pozvao građane na dodatnu disciplinu i odgovornost u narednim danima, te da se striktno pridržavaju svih propisanih higijenskih mjera, koje se odnose na obavezno nošenje maski i rukavica u javnom prostoru, održavanje fizičke distance od dva metra, te zabranu okupljanja u grupama koje čine više od tri osobe.

 

Na sastanku je izraženo nezadovoljstvo ublažavanjem mjera u FBiH, koje se odnose na ukidanje lokalnih karantina, jer to nije bila koordinisana aktivnost, čime se povećava mogućnost pogoršanja epidemiolške situacije u Republici Srpskoj.

 

Glavni koordinacioni tim nastaviće kontinuirano da prati epidemiološku situaciju u Republici Spskoj, te očekuje da bi se u prvoj polovini maja, ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, moglo razmatrati ukidanje vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske.

 

Na sastanku su prisustvovali predjsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *