Odobreno privremeno otvaranje Aerodroma Sarajevo

Društvo

Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, donio je Odluku o odobravanju privremenog otvaranja Aerodroma Sarajevo radi povratka bh. državljana iz Republike Turske u Bosnu i Hercegovinu i turskih državljana iz BiH u Tursku.

 

Kako su naveli iz Savjeta ministara, povratak će biti izvršen 28. aprila, međunarodnim avionskim letom na relaciji Istanbul – Sarajevo – Istanbul, a putnici će se iskrcati i ukrcati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

 

Nakon slijetanja i prije polijetanja aviona, putnici su obavezni da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa u BiH (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi).

 

“Na ovaj način nadležni organi u BiH preduzimaju mjere i aktivnosti s ciljem omogućavanja obavljanja letova u humanitarne svrhe, kao i povratka bh. državljana iz inostranstva u zemlju u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova BiH. Takođe, istovremeno se organizuje i repatrijacija stranih državljana koji napuštaju BiH na zahtjev diplomatsko-konzularnih predstavništava njihovih država”, navodi se u saopštenju Savjeta ministara BiH.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *