U zadnja četiri dana 10 pozitivnih na koronu u Gradiški

Društvo

Među desetoro zaraženih korona virusom tokom posljednjih nekoliko dana u Gradiški, pet je medicinskih sestara gradiške Bolnice koje su smještene u izolaciju u Banjaluku. One su u Studentskom domu „Nikola Tesla“ i niti jedna, kao ni ostalih petoro s gradiškog područja, nema težu kliničku sliku. To je danas izjavila Slađana Tepavac, šef Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u Gradiški.

 

– Prethodno smo imali 11 pozitivnih osoba na virus Korona i svi su izliječeni. Tokom posledna tri dana došlo je do pojave novih, oboljelih osoba. Do toga je došlo ukazivanjem pomoći pacijentima životno ugroženim, bez saznanja da su zaraženi. Kasnije, testiranjem smo to uvrdili ali su i sestre koje su bile sa pacijentima u kontaktu, zaražene – kazala je Slađana Tepavac naglasivši da su i ostali pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

 

– Nismo imali smrtnog ishoda među našim pacijentima niti težu kliničku sliku, što je ohrabrujuće – zaključila je načelnica Higijensko-epidemiološke službe, čiji rad, kao i ostalih gradiških medicinara, pohvalio Zoran Adžić, komandant Štaba za vanredne situacije i načelnik Gradiške.

 

– Zaista, osoblje Bolnice i Doma zdravlja ulaže maksimalne napore da sačuva zdravlje stanovnikštva i zaštiti ove ustanove od korona virusa. U kućnoj izolaciji imamo 46 osoba plus 149 vozača. Iz izolacije izašlo je 767 osoba. U lokalnom karantinu imamo devetoro – izjavio je Adžić rekavši da je zadovoljan ponašanjem stanovništva, posebno osoba u izolaciji te javnih službi koje veoma odgovorno provode mjere i naredbe Štaba za vanredne situacije.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *