Protest vozača kamiona na Rači (VIDEO)

Društvo

Brojni vozači kamiona koji se nalaze na graničnom prelazu Rača već sat vremena sirenama izražavaju revolt zbog čekanja na ovom prelazu, javlja čitalac portala InfoBijeljina.

 

Kamiondžije čekaju na terminalu jer je špedicija i danas obustavila rad u periodu od 08 do 15 časova, zbog odluke Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH o preseljenju carinskog terminala Bijeljina prije okončanja vanrednog stanja zbog virusa korona.

 

Obustava rada će biti, kako špediteri navode, sve do ispunjenja osnovnog zahtjeva, a to je obustava preseljenja Carinske ispostave Bijeljina na novi terminal do okončanja vanrednog stanja.

 

Špediteri smatraju da za preseljenje Carinske ispostave Bijeljina apsolutno nema ekonomske opravdanosti, te podsjećaju da su znatna materijalna sredstva građana BiH izdvojena za izgradnju carinskog terminala na graničnom prelazu Rača, a sada će za nove prostorije carinskog terminala plaćati zakupninu privatnom pravnom licu.

 

Ukoliko i dođe do preseljenja, špediteri predlažu da se omogući specijalan postupak prolaska kamiona preko graničnog prelaza Rača do Carinske ispostave Bijeljina, odnosno evidentiranje kamiona bez zadržavanja na graničnom prelazu, na način kako je to regulisano na Graničnom prelazu Gradiška.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *