Šeranić: Pokretna bolnica može biti iskorištena na bilo kojoj lokaciji

Društvo

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da je Civilna zaštita zadužena da sačini plan lokacija gdje pokretna bolnica može biti iskorištena ukoliko bude rastao broj pacijenata, a bolnički kapaciteti popunjeni.

 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da je Civilna zaštita zadužena da sačini plan lokacija gdje pokretna bolnica može biti iskorištena ukoliko bude rastao broj pacijenata zaraženih virusom korona,

 

“Ukoliko bude potrebno pokretna bolnica može biti iskorištena na bilo kojoj lokaciji u Republici Srpskoj”, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

 

On je istakao da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske trenutno izrađuje plan priprema za kadrove koji bi bili uključeni u rad pokretne bolnice.

 

“U skladu sa situacijom davaćemo preporuke Civilnoj zaštiti i sa Republičkim štabom za vanredne situcije odlučivati kako će biti upotrebljavana pokretna bolnica. Vanredno stanje nema veze sa korištenjem pokretne bolnice, koja se može koristiti i u redovnoj situaciji”, dodao je Šeranić.

 

Vlada RS je pokretnu bolnicu u dijelovima nabavila iz Njemačke, a plaćena je ukupno 4,2 miliona KM (sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost). Bolnica ima kapacitet od 500 bolničkih kreveta i prateću opremu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *