U Prnjavoru potvrđena dva nova slučaja zaraze koronom

Društvo

Potvrđena su dva nova slučaja zaraze virusom korona u opštini Prnjavor, što znači da je ukupno od početka epidemije na području opštine zaražena 21 osoba.

 

– Jedna novozaražena osoba je muškog pola, starije životne dobi, koja je zbog zdravstvenih problema iz privatne zdravstvene ustanove upućena u UKC. Drugo zaraženo lice je osoba ženskog pola, mlađe životne dobi. Osoba ne živi na području opštine, ali je prijavljena u Prnjavoru i prema informacijama koje imamo, za vrijeme vaskršnjih praznika, boravilo je u Prnjavoru – rečeno je nakoj sjednice Štaba za venredne situacije.

 

Iz opštine apeluju da građani da disciplinovano poštuju sve mjere, jer, kako kažu, nije vrijeme za opuštanje i bilo kakva okupljanja mogu stvoriti velike probleme.

 

Opštinska komunalna policija u protekla 24 časa, kontrolisala je 22 osobe, koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji, i sve kontrole su uredne, a prema izvještaju Policijske stanice nije bilo sankcionisanih osoba.

 

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 109 osoba, dok je 1.260, po odobrenju epidemiologa izašlo iz nadzora.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *