Višković: Kazniti odgovorne u slučaju pogrešnog smještaja u studentski centar

Društvo

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naredio je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću da sprovedu sve potrebne radnje i mjere radi utvrđivanja odgovornosti pojedinih osoba u sprovođenju protokola za smještaj lica u karantine, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci, 27. aprila, saopšteno je iz Vlade RS.

 

„Predsjednik Vlade Republike Srpske očekuje da se pod hitno kazne svi odgovorni koji su prekršili naložene protokole i procedure po pitanju uspostavljanja i funkcionisanja karantina i izolacijskih objekata karantinskog tipa“, navedeno je u saopštenju.

 

Dodaju da predsjednik Vlade Republike Srpske žali što je došlo do greške zbog kojeg je nekoliko građana Republike Srpske doživjelo neprijatnost i bilo izloženo potencijalnom riziku od zaražavanja virusom korona, i zbog čega su zabrinute njihove porodice, ali i uznemirena javnost u Republici Srpskoj.

 

Višković ističe da će biti utvrđeno kako je došlo do ove greške i da će biti kažnjeni svi koji su neodgovorno postupili u ovom slučaju.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *