Definisati kaznenu politiku za nenošenje maski i rukavica

Društvo

Tim za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske uputio je inicijativu da se hitno definiše kaznena politika za neprovođenje mjera koje su naložene od strane Republičkog štaba za vanredne situacije.

 

Iz Vlade RS je saopšteno da se to pogotovo odnosi na nošenje zaštitnih maski i rukavica, tedržanje socijalne distance.

 

“Primjetili smo da je nepridržavanje mjera jednim dijelom vezano za nedefinisanost kaznenih odredbi što ugrožava poboljšanje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj”, navodi se u saopštenju.

 

Podsjećamo, od desetog aprila nošenje rukavica i zaštitnih maski na otvorenom s ciljem sprečavanja širenja virusa korona je obavezno.

 

“Obavezuju se građani da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske i rukavica”, navodeno je u zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije od 10. aprila.

 

Od istog datuma u Republici Srpskoj je takođe zabranjeno okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnim mjestima.

 

“Nepoštovanje ove mjere zabrane sankcionisaće se u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru”, navedeno je u zaključku koji je danas donio ovaj štab, a poštovanje ove mjere kontrolisaće MUP RS.

 

nezavisne.com

Tagged

1 thought on “Definisati kaznenu politiku za nenošenje maski i rukavica

  1. Možete vi definisati šta god hoćete, maski i rukavica nema u prodaji. Ustvari ima na crno preko interneta uz kućnu dostavu, ali po kojoj ceni. Izgleda da je baja kao veliki i najveći švercer krenuo od paradajiza, paprika i ostalog povrća, nastavio sa cigaretama, duvanom i gorivom a završio na rukavicama.
    Šta je sa milionima maski i rukavica koje su stigle iz Srbije? Najverovatnije deli tal sa AV.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *