Još 14 zaraženih u Domu za stare u Derventi

Društvo

Iako se većina domova za stare u Srpskoj uspješno bori proti virusa korona, dvije ustanove iz ove oblasti su, nažalost, izuzetak, koji može cijeloj zajednici donijeti mnogo nevolja.

 

Nakon privatnog doma za starije osobe u selu Vidovo vrelo kod Kneževa, koji je ranije stavljen u potpuni karantin, na crnu listu je dospio i dom za stare u Derventi.

 

Naime, kao je saopšteno iz Ministarstva zdravlja RS, samo u posljednja 24 sata novi virus korona potvrđen je kod jednog zaposlenika i 13 korisnika u domu za starija lica u Derventi.

 

Podsjećamo, ranije je u ovoj ustanovi tesiranjem ustanovljeno da je troje ljudi zaraženo korona virusom, pa je broj pozitivnih sada 17, što je neslavni rekord u Srpskoj.

 

– U ovom domu će se sprovesti sve predviđene epidemiološke mjere uključujući testiranja svih zaposlenih i korisnika. U skladu sa procedurom, ovi štićenici su hospitalizovani u bolnici u Doboju – saopšteno je iz Ministarstva zdravlja RS.

 

Novi virus korona potvrđen je i kod jedne korisnice doma za starija lica u Kneževu, gdje su ranije potvrđeni slučajevi novog virusa korona.

 

Testirano je i još osam osoba koje borave i rade u domovima za starija lica iz Doboja, Dervente i Prnjavora i ovi nalazi su negativni.

 

U Kneževu u domu za stare sada ima ukupno 11 zaraženih.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *