Nestašica jednokratnih rukavica u Banjaluci

Društvo

U Banjaluci trenutno vlada nestašica jednokratnih rukavica koje su, prema Uredbi štaba za vanredne situacije, obaveza svakog građanina Srpske.

 

Kako su nam rekli pojedini Banjalučani, rukavica nema ni u marketima, a u jednoj banjalučkoj apoteci istakli su da pošiljku očekuju danas ili sutra.

 

„Prije nekoliko dana obišla sam tri apoteke, a rukavice sam našla u jednoj, s tim da sam za par rukavica platila pola marke. Ne znam zašto su sada toliko novca, jer sam prije za par izdvajala 20 feninga“, rekla nam je jedna Banjalučanka koja nije željela da joj navodimo ime.

 

Da nestašica zaštinih rukavica traje već neko vrijeme, dokaz su i oni koji kupuju rukavice bilo koje vrste, pa se tako često na rukama Banjalučana mogu vidjeti i radne rukavice, ili pak one za čišćenje.

 

Podsjećamo, na osnovu Uredbe predsjednika RS, od 30. aprila, novčanom kaznom od 100 do 300 KM kazniće se fizičko lice ako ne poštuje vanredne mjere kojima je naloženo korištenje lične zaštitne opreme i drugih vanrednih mjera.

 

Zbog nekorištenja lične zaštitne opreme na javnim površinama u protekla 24 časa, sankcionisano je 58 osoba, potvrđeno je danas iz MUP-a RS.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *