Nakon negativnih testova, Banjalučani konačno u svojim domovima

Društvo

Šestoro Banjalučana koji su greškom policije i nadležnih službi bili smješteni u karantin sa zaraženim pacijentima u Studentskom centru “Nikola Tesla”, bili su negativni na virus korona, nakon čega su pušteni svojim kućama, saznaje Srpskainfo.

 

– Svi smo dobro, hvala bogu i konačno smo došli svojim kućama – izjavio je jedan od Banjalučana čiji identitet je poznat redakciji.

 

O nezapamćenom propustu Srpskainfo je ekskluzivno pisala prošle sedmice.

 

Šestoro zdravih Banjalučana, pet sa graničnog prelaza u Gradiški i jedan sa prelaza u Šamcu dovedeni su pod policijskom pratnjom u SC “Nikola Tesla” gdje su inače smješteni zaraženi pacijenti, umjesto u Srednjoškolski dom u kojem su zdrave osobe.

 

Nakon što su uvidjeli grešku, šestoro Banjalučana je bilo smješteno u Centar “Zaštiti me” u odvojene sobe, gdje su proveli vrijeme do konačnih testova na virus korona koji je na sreću, bio negtivan.

 

Institucije su o propustu ćutale, sve dok Srpskainfo nije otkrila slučaj javnosti.

 

Nakon toga, samo su iz Policijske uprave Banjaluka saopštili da će biti pokrenuta unutrašnja istraga kako bi se utvrdila odgovornost policajaca. Za sada nema zvaničnih informacija o rezultatima ove unutrašnje istrage.

 

Nakon otkrivanja slučaja u javnosti, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić naredio je da se oformi Komisija koja će ispitati pojedinačno svačiju odgovornost vezanu za propuste prilikom smještaja Banjalučana.

 

Podsjetimo, Srpskainfo je došla do informacije da je petoro građana sa graničnog prelaza Gradiška, te jedan iz Šamca, nakon uobičajenih procedura koje, između ostalih, podrazumijevaju pregled zdravstveno-sanitarnog inspektora, upućeno 27. aprila u jutarnjim časovima pod policijskom pratnjom u karantin u Banjaluku.

 

Odlično obaviješteni sagovornik Srpskainfo i ujedno jedan od Banjalučana ispričao je da su sve vrijeme pratili policajca na motoru koji im je pred dolazak na pakring SC “Nikola Tesla” rekao da uđu u objekat, iako su mu govorili da oni nisu zaraženi i da ne smiju biti unutra.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *