Višković: Za Đurđevdan policijski čas počinje u 15 sati

Društvo

Radovan Višković, premijer RS, rekao je da je Republički štab za vanredne situacije donio odluku da je zabrana kretanja u periodu od 15 časova 6. maja do 7. maja ujutro u pet sati.

 

Višković je rekao da će od 7. maja policijski čas počinjati u 22 sata i završavati se u pet ujutro.

 

Štab je donio odluku i da od sutra nije obavezno nošenje rukavica na javnom prostoru, ali da obavezno nošenje maski ostaje i dalje.

 

“Uvažavajući zahtjeve starijih od 65 godina, dozvoljava se kretanje od sedam do 13 časova svakim danom”, naveo je Višković.

 

Od 11. maja biće dozvoljeno da sa radom, uz poštovanje svih mjera, krenu kozmetički i frizerski saloni, autoškole, restorani, kafići, roštiljnice, privatne stomatološke ambulante, javni prevoz osoba, priređivači na sreću, teretane na zatvorenom i otvorenom, fitnes centri na otvorenom i predškolske ustanove.

 

Ponovio je da za sada neće raditi hoteli, hosteli, bioskopi, pozorišta i dječje igraonice, a struka preporučuje da ne počinje sa sportskim aktivnostima.

 

– Ne želimo da bilo ko sutra ima neki problem, da, kada bude vršena kontrola, kaže da nije znao. Želimo da ih upoznamo šta kao privrednici, zanatlije, ugostitelji odrade da bi 11. maja mogli da krenu sa radom – ističe Višković.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *