Tri kružna toka smanjiće gužve u graničnom pojasu

Društvo

Za izgradnju tri kružna toka u Brestovčini kod Gradiške i dva u Novoj Topoli, Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ investiraće 4,2 miliona KM. Gradska uprava Gradiška staviće svoje kapacitete u funkciju ovih projekata koji imaju veliku važnost za lokalnu ali i regionalnu saobraćajnu mrežu.

 

Sporazum o saradnji i međusobnim odnosima u ovim projektima, potpisali su danas u Gradiški Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške i Nenad Nešić, direktor JP „Putevi RS“.

 

I ovom prilikom naglašena je važnost ovih poslova koji će, rečeno je, početi za mjesec dana. Riječ je o kružnim tokovima na magistalnom putu Gradiška – Banjaluka u centru Nove Topole, na ulazu u Agro-zonu te u Brestovčini, gdje se sa ovom dionicom spaja nova trasa gradske obilaznice.

 

– Za lokalnu zajednicu koja je veoma opterećena gužvama u saobraćaju i velikim brojem vozila koja u tranzitu čekaju prelazak državne granice, ovi objekti su od izuzetnog značaja. Zahvalni smo JP „Putevi RS“ koje je u potpunosti razumjelo naš problem i potrebu da ga zajednički rješavamo – kazao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

 

Nenad Nešić, direktor JP „Putevi RS“ podsjetio je da ovo javno preduzeće radi poslpove višemilionske vrijednosti na području Potkozarja i Lijevče polja. Pomenuo je, pored ostalog i put Gradiška – Kozarska Dubica, rekonstrukciju dionice u Čatrnji te obećao angažovanje na proširenju nekoliko stotina metara magistralnog puta u Vrbačkoj koji predstavlja crnu tačku.

 

– U doba svjetske pandemije virusa Korona i velikih problema u privredi i svakodnevici, uopšte, mi radim punim kapacitetima. Na saobraćajni kolaps u Gradiški i neophodnost rješavanja tih problema, uporno su insistirali Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške i Dane Malešević, narodni poslanik. To se takođe odnosi i na usku cestu i opterećen most na rijeci Jablanici u Vrbaškoj te pješačku stazu.

 

Uvjerio sam se da je njihovo zalaganje opravdano i ja sam uvjeren da ćemo kružne tokove ali i drugu infrastrukturu u andležnosti JP „Putevi RS“ uraditi kvalitetno, po planu i na opšte zadovoljstvo građana – kazao je Nešić za Srpskainfo rekavši takođe da će odmah uputiti inženjere da provjere situaciju u vrbaškoj te informišu ga o mogućnostima rekonstrukcije ove kratke ali tragične dionice u blizini autoputa.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *