Uručeni ključevi 30 stanova za izbjegla i raseljena lica

Društvo

U Bijeljini je danas 30 porodica iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica dobilo ključeve stanova u dvije zgrade vrijednosti 1,6 miliona KM, izgrađene u okviru Regionalnog stambenog programa.

 

U ime Vlade Republike Srpske ključeve je uručio vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić, koji je pohvalio saradnju s Bijeljinom, koja je, prema riječima gradonačelnika Miće Mićića, za zemljište, infrastrukturu i komunalne priključke u naselju Amajlije obezbijedio dodatno ulaganje od 300.000 KM.

 

Aćić je najavio i nova ulaganja u Bijeljini i izgradnju još 12 stanova za korisnike alternativnog smještaja iz starih zgrada izgrađenih prije 25 godina.

 

– Zahvaljujući racionalnom poslovanju i uštedama koje smo napravili u okviru projekta stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica iz alternativnih i kolektivnih centara, Vlada Republike Srpske je dala saglasnost na naš prijedlog za izgradnju još jedne zgrade sa 12 stanova u bijeljinskom naselju Amajlije, kao i dodatne zgrade u Nevesinju sa 12 stanova, što je ukupna investicija od milion i po KM – rekao je Aćić.

 

On je istakao da se u Republici Srpskoj nastavlja i izgradnja individualnih stambenih objekata, u okviru Podprojekta BH6, zahvaljujući kojem će u Bijeljini biti izgrađeno osam kuća, a za nastavak ulaganja u infrastrukturu obezbijeđeno je 50.000 KM.

 

Aćić je zahvalio svim donatorima koji su podržali Regionalni stambeni program i omogućili BiH i Republici Srpskoj da izgrade objekte i usele porodice koje su dugo čekale krov nad glavom.

 

– Najveći donator je EU, a i druge evropske i vanevropske zemlje pomogle su da kroz koncept socijalnog stanovanja zbrinemo više stotina porodica u Republici Srpskoj – naveo je Aćić.

 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da su u stanove useljene porodice koje su do sada koristile alternativni smještaj.

 

– Želimo da u ovom naselju, gdje već živi stotinak porodica, napravimo i društveni dom s prodavnicom i time doprinesemo njihovom kvalitetnijem životu – najavio je Mićić.

 

Prema riječima gradonačelnika, u Bijeljini se nakon rata naselilo 50.000 osoba iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *