Studenti da popune upitnik da bi bili besplatno testirani na virus korona

Društvo

Objavljen je upitnik koji treba da popune državljani Srpske koji studiraju na inostranim visokoškolskim ustanovama radi ostvarivanja prava na besplatno testiranje na virus korona s ciljem ispunjavanja studentskih obaveza.

 

Upitnik je objavljen na internet stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

 

“Shodno zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije ovo pravo ostvaruju lica koja dokažu status studenta na prvom, drugom i trećem ciklusu studija, kao i lica koja imaju zakazanu odbranu završnih radova na sva tri ciklusa. Pravo na testiranje čiji trošak snosi Vlada ostvaruju jednokratno”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

 

Podatke koje studenti dostave putem upitnika prikuplja Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, a koristiće i obrađivati ih Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u svrhu organizovanja testiranja ovih lica u skladu sa potrebom njihovog prisustva u inostranstvu.

 

“Lica koja su evidentirana putem upitnika treba da prilikom testiranja, koje će blagovremeno najaviti Institut za javno zdravstvo, popune dodatni formular i predoče identifikacioni dokument. S obzirom na to da je organizovanje testiranja logistički zahtjevan proces i da zavisi od kapaciteta Instituta, molimo lica koja popunjavaju upitnik da imaju razumijevanja za eventualne poteškoće”, navedeno je u saopštenju.

 

Za organizaciju i sprovođenje testiranja na osnovu utvrđenih prioriteta zadužen je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

 

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo podsjetilo je studente da se informišu o pravilima prelaska granice države u kojoj studiraju.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *