Studenti će koristiti Srednjoškolski dom i drugi paviljon u Banjaluci

Društvo

Republički štab za vanredne situacije donio je danas Zaključak po kojem se za potrebe smještaja studenata koji polažu ispite na visokoškolskim ustanovama u RS ustupaju prostorije Srednjoškolskog doma u Banjaluci, saopšteno je nakon sjednice štaba.

 

Studenti će moći da koristiti prostorije do početka školske 2020/2021. godine.

 

– Prilikom boravka studenata potrebno je primjenjivati sve zdravstvene preporuke Instituta za javno zdravstvo RS – navodi se u zaključku, te dodaje da će nadzor nad sprovođenjem ovih mjera vršiti Inspektorat RS.

 

Donesen je i zaključak kojim se odobrava korištenje ustanova studentskog standarda za smještaj studenata, a koje se ne koriste kao objekti izolacije karantinskog tipa za pozitivne na virus korona.

 

– Odobrava se upotreba ustanova studentskog standarda, u kojima nema smještenih lica pozitivnih na korona virus, za smeštaj studenata u cilju izvršenja njihovih obaveza na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj – navodi se u zaključku.

 

Ustanove studentskog standarda koje će se, u skladu sa osnovnom namjenom, koristiti za smještaj studenata su Studentski centar Nikola Tesla Banja Luka – Paviljon 2, Studentski centar Zvornik, Studentski centar Pale, Studentski centar u Lukavici i Studentski dom Foča.

 

Ustanove treba što prije da preduzmu sve što treba da u što kraćem roku smještajne kapacitete prilagodile osnovnoj namjeni i stave ih na raspolaganje studentima koji će useliti.

 

– Ustanove su dužne obezbjediti da se prilikom boravka studenata u ustanovama primjenjuju sve zdravstvene preporuke Instituta za javno zdravstvo RS i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, kako bi se osigurao najveći stepen zdravstvene zaštite studenata – navode iz štaba.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *