Banjalučki prevoznici odbili da snize cijene i zatražili subvencije

Društvo

Predstavnici prevozničkih preduzeća koji obavljaju javni prevoz na području Banjaluke odbili su danas zahtjev Gradske uprave za sniženje cijene gradskog prevoza sa sadašnje cijene od 1,8 KM za pojedinačnu kartu.

 

Iako je u protekla dva mjeseca cijena goriva pala na svega 1,5 KM, prevoznici su se na današnjem sastanku sa delegacijom Gradske uprave energično usprotivili zahtjevu Grada za sniženjem cijene prevoza, saznaju “Nezavisne”.

 

Mada su predstavnici Grada iznijeli argument da je u posljednja dva mjeseca cijena goriva pala za čak 35 odsto, oni su odbili ovaj zahtjev, i osim toga zatražili i dodatne subvencije, tvrdeći da im se sada uopšte ne isplati raditi u ovim okolnostima.

 

Prema važećem protoklu sa prevoznicima, koji je potpisao bivši gradonačelnik Slobodan Gavranović, Grad i prevoznici ulaze u u pregovore svaki put kad dođe do oscilacije cijene naftnih derivata u iznosu većem od 15 odsto u odnosu kad je posljednji put utvrđena cijena prevoza.

 

“Danas, mi imamo situaciju da je cijena derivata pala za čak 35 odsto, a da prevoznici i ne pomišljaju da smanje cijene karte. A u nekim prošlim godinama, kad je dolazilo, do daleko manjeg poskupljenja derivata, prevoznici su doslovno ‘okupirali’ Grad zahtjevima za poskupljenjem karte”, tvrde naši sagovornici.

 

Kako navode, gradskim vlastima su u ovom slučaju, upravo zahvaljujući ovom protokolu, doslovno “vezane ruke” jer taj dokument ne predviđa mogućnost da Grad samostalno odredi cijene, nego isključivo u saglasnosti sa prevoznicima.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *