Banjaluka: Kuljani dobijaju prvi vrtić

Društvo

Kuljani bi najesen trebalo da dobiju prvi vrtić, u okviru planova za širenje sistema predškolskog obrazovanja i na prigradska područja.

 

– Kuljani su jedno od najvećih i najbrže rastućih naselja, sa velikim brojem djece, zbog čega se javila potreba za gradnjom vrtića, koji će biti u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje – ističe Petar Bilčar, načelnik banjalučkog Odjeljenja za komunalne poslove.

 

Novi vrtić biće smješten u prostorijama nekadašnje škole, koja raspolaže sa prostoriom od 465 kvadratnih metara. Za potrebe otvaranja vrtića, ovaj prostor će biti u potpunosti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni. Trenutno, nadležne gradske službe privode kraju izradu projekta, nakon čega će biti raspisan tender za izvođenje radova.

 

Za ove namjene, iz gradskog budžeta će biti izdvojeno 200.000 KM, uz obezbjeđenu podršku Razvojnog programa UN-a (UNDP) od 100.000 KM.

 

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ističu da je gradnja novog vrtića od suštinske važnosti za žitelje ovog naselja. Prema njihovom planu, u novom vrtiću biće obezbijeđen smještaj za oko 90 mališana, podijeljenih u po dvije jasličke i vrtićke grupe.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *