Još dvoje umrlih i osmoro zaraženih u Srpskoj

Društvo

U posljednja 24 sata u Repubici Srspkoj je testirano ukupno 489 osoba, te utvrđeno da je njih osam pozitivno na novi korona virus, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

 

Među novozaraženima je pet žena i trojica muškaraca.

 

U posljednja 24 časa u Srpskoj je od posljedica korona virusa preminulo dvoje ljudi. Preminule se dvije sedamdesetjednogodišnje žene, jedna u UKC RS u Banjaluci i jedna u bolnici u Prijedoru.

 

Kako navode iz Ministarstva zdravlja RS, pozivajući se na Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, obje preminule pacijentkinje su imale više hroničnih udruženih oboljenja.

 

Kada su u pitanju rezultati testiranja, dobra vijest je da je broj novootkirvenoh slučajeva manji od dva odsto, u odnosnu na broj testiranih.

 

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je u poslejdnja 24 časa testiranje 489 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod osam osoba u Republici Srpskoj.

 

-Riječ je o pet ženskih osoba i tri osobe muškog pola. Dvije žene su srednje životne dobi, a tri starije životne dobi. Jedan muškarac je starije životne dobi, dok su dva muškarca srednje životne dobi. Prema mjestu prebivališta po dvije osobe su iz Doboja i Modriče, i po jedna osoba je iz Gacka, Gradiške, Teslića i Prijedora- saopšteno je iz Ministarstva.

 

Kako navode, pet osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima, jedna osoba je hospitalizovana, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.359 slučajeva virusa korona, a ukupno su preminule 102 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

 

U Republici Srpskoj su se od novog virusa korona do sada su se oporavile 754 osobe, a na virus je testirano ukupno 24.476 osoba.

 

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječe 72 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovano je 29 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji jedan pacijent.

 

Kod jednog pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku. Na staroj lokaciji UK, na Odjelu hirurgije smješteno je 19 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom, a na Odjelu pulmologije 20 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

 

-U Bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju zbrinut je 51 pacijent sa COVID 19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje 13 pacijenata, u Bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru je 18 pacijenata, u Univerzitetskoj bolnici u Foči su dva pacijenta, i u Bolnici u Gradišci je šest pacijenata – navodi se u saopštenju.

 

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome COVID-a 19, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci nalaze se 123 osobe, 21 osoba je u Studentskom domu u Trebinju, jedna osoba je u Domu učenika u Bijeljini i 29 osoba je u Domu učenika u Doboju.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.472 osobe, a nadzor je završen kod 31.187 osoba.

 

Iz Ministarstva zdravlja RS još jednom su upozorili građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *