Đajić: Parking garaža rješenje problema prebukiranog parkinga

Društvo

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić rekao je danas da je rukovodstvo ove zdravstvene ustanove sa Vladom Srpske krenulo u izgradnju parking garaže kao jedinstvenog rješenja problema prebukiranog parkinga, a samim tim i regulacije saobraćaja u naselju Paprikovac i lokacije UKC Srpske.

 

Đajić je naveo se u te aktivnosti krenulo zbog činjenice da na lokaciju UKC Srpske dnevno dođe 10.000 ljudi u 5.000 automobila, a u narednom periodu je plan i da se izgradi fakultet i srednja medicinska škola, što će dodatno povećati potrebu za garažnim mjestima.

 

– Pošto je riječ o veoma zahtjevnom projektu, jer je područje trusno, za izgradnju projekta i najboljeg rješenja angažovani su eminentni stručnjaci građevine i saobraćaja iz Beograda – rekao je Đajić novinarima. On je naveo da bruto površina planiranih zidanih garaža iznosi 73.994 metara kvadratnih, te da je to površina veća od centralnog medicinskog bloka i novoizgrađenog sjevernog krila zajedno.

 

– Raspisan je međunarodni tender za izvođača radova u trajanju od 90 dana, na koji se, jer je uslov projekta bio “ključ u ruke”, prijavio samo jedan izvođač sa ponudom od 29.805.000 KM, bez PDV koja je i prihvaćena – rekao je Đajić. NOn je naveo da je bilo i dosta ponuda da to bude privatno-javno vlasništvo, ali da rukovodstvo UKC Srpske nije htjelo da dozvoli da parking naplaćuju privatne firme.

 

– I sada se može primijetiti da parkiranje ovde predstavlja veliki problem, koji se ne može riješiti postavljanjem montažnih garaža, kao što je bio jedan od prijedoga – rekao je Đajić. On je posebno zadovoljstvo izrazio povoljnom cijenom od 402 KM po metru kvadratnom ovog objekta.

 

Predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka Draško Stanivuković smatra da bi novac namijenjen za izgradnju garažnog prostora trebalo uložiti u novu gradsku bolnicu koja bi rasteretila kapacitet UKC Srpske.

 

– U Republici Srpskoj manji gradovi imaju svoju bolnicu, a Banjaluka nema, te je nova bolnica mnogo veći prioritet od parkinga, koji jeste evidentan, ali ne i prioritetan problem – ocijenio je Stanivuković. On je novinarima rekao da je suština problema to što pacijenti nemaju osnovne medikamente, a planira se ulaganje u izgradnju garaže.

 

Agencije

Tagged

1 thought on “Đajić: Parking garaža rješenje problema prebukiranog parkinga

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *