SDS traži istragu o navodnom planu likvidacije Govedarice

Društvo

Predsjedništvo SDS-a traži od MUP-a i Tužilaštva Republike Srpske da otvore istragu i ispitaju informacije o navodnom planiranju likvidacije Vukote Govedarice.

 

Zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić je izjavio da, nakon što su tokom suđenja Miljanu Vujoviću optuženom za ubistvo Petra Bajčetića u Bileći 2016. godine, isplivale informacije da je Vujoviću navodno nuđeno da sa još jednom osobom pripremi teren za likvidaciju Govedarice, nadležni organi moraju reagovati.

 

“Tražimo da se utvrdi da li je Vujović tokom svjedočenja u Okružnom sudu Banjaluka govorio istinu, kada je rekao da je 2016. pripremamo teren za likvidaciju Govedarice koji je u to vrijeme bio šef Кluba SDS-a u NSRS. Ako jeste, onda se moraju pronaći i razotkriti ko su nalogodavci”, rekao je Savić.

 

On je istakao da SDS, poučen ranijim lošim iskustvima, ima mnogo razloga za zabrinutost kada je u pitanju efikasan rad institucija koje su dužne da adekvatno sankcionišu počinioce krivičnih djela.

 

“Svi dobro znamo šta se desilo nakon ubistva potpredsjednika SDS Branislava Garića koje se desilo prije 12 godina i kakav je bio epilog tog ubistva”, naveo je Savić.

 

Podsjećamo, Mondo je juče objavio detalje sa ročišta u banjalučkom Okružnom sudu gdje je Vujović iznio šokantne navode o navodnom „naručivanju ubistva Vukote Govedarice“ pred lokalne izbore te godine.

 

Prema Vujovićevim tvrdnjama, upravo se njemu i Bajčetiću nudilo da “pripreme teren” .

 

“Trebalo je da ja i Petar Bajčetić pripremimo teren za ubistvo Vukote Govedarice, a doći će ljudi da to odrade”, izjavio je Vujović.

 

Kao što smo objavili, u prilog svojim tvrdnjama, on je sudu ponudio i kontakt telefone poslovnih prostora u Gacku, odakle je i Govedarica, a u kojima je navodno trebalo da bude organizovano ili izvršeno ovo krivično djelo, te je predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević te brojeve i zapisao.

 

Mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *