Sutra počinje izborna kampanja za lokalne izbore u BiH

Društvo

Izborna kampanja za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini zvanično će početi sutra i trajaće 30 dana, tokom kojih će se javnosti obraćati politički subjekti i emitovati plaćeni politički oglasi.

 

Iz Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) saopštili su da od dana raspisivanja do dana održavanja lokalnih izbora 15. novembra postoji obaveza poštovanja odredaba Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata.

 

Iz RAK-a su precizirali da se obaveza objavljivanja izbornih aktivnosti tokom izbora odnosi na sve pružaoce audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija u BiH.

 

Izborna ćutnja počeće 24 časa prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno 14. novembra u 7.00 časova i trajaće do njihovog zatvaranja.

 

RAK je pozvao sve televizijske stanice da praćenje predizborne kampanje, odnosno izborne programe, u najvećoj mogućoj mjeri učine pristupačnim licima sa oštećenjem sluha, kao i slijepim i slabovidim.

 

U programima poput izbornih hronika i političkih debata, te neposrednom obraćanju političkih subjekata, preporučuje se obezbjeđenje tumačenja znakovnim jezikom ili titlovanjem.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *