MISLI O PRIRODI
Planinari postavili info-table u kanjonu Cvrcke

Društvo

Nakon što su tokom ljeta okrčili i uredili staze u kanjonu rijeke Cvrcka, članovi Planinarskog društva „Vilenska vrela“, zajedno sa volonterima i ljubiteljima prirode nedavno su postavili table duž cijelog kanjona sa informacijama o virovima, vodopadima i pećinama.

 

U ovoj akciji učestvovalo je petnaestak volontera i omladinaca iz Kneževa, koji su svojim primjerom pokazali kako se na pravi način odnosi prema prirodnom bogatstvu.

 

I ova akcija organizovana je u sklopu projekta „Valorizacija, zaštita i promocija posebnih rezervata i parkova prirode Kneževa”, koju Planinarsko društvo„Vilenska vrela“, sprovodi zajedno sa „Mladim aktivistima Kneževa“ uz medijsku podršku našeg portala.

 

 

Podsjetimo, volonteri su prije nekoliko mjeseci raskrčili i proširili kružne pristupne planinske staze, kako bi kanjon bio potpuno bezbjedan za šetnju i planinarenje.

 

Staza je uređena u dužini od oko 14 kilometara, odnosno od zaseoka Hrvaćani, duž kanjona Cvrcka, vodopada Vilenskih vrela, pa sve do izlaza u zaseoku donji Tepići. Aktivnosti su podrazumjevale i markiranje, odnosno postavljanje putokaza, kao i planinarskih znakova koji daju lakšu orjentaciju na stazi.

 

Projekat “Valorizacija, zaštita i promocija posebnih rezervata i parkova prirode Kneževa” provodi se u okviru projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Vlada Švedske.

 

SeeSrpska

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *