MISLI O PRIRODI
Ekološko-planinarska radionica u prirodi za osnovce

Društvo

Planinarsko društvo „Vilenska vrela“ iz Kneževa u nedelju, 30. avgusta organizujemo Ekološko-planinarsku radionicu za osnovce od 10 do 15 godina, u kanjonu rijeke Cvrcke.

 

– Mame, tate, bate i seke, okupljamo se na parkingu ispred opštine Kneževo u 9 časova, gdje će nas čekati autobus. Polazak u šetnju do kanjona je predviđen iz Markovića, do Jolinog mlina, gdje će nam praktičnu planinarsko-ekološku radionicu održati naš drug, planinarski vodič – Aleksandar Svitić, a zatim slijede nestvarni prizori virova, kaskada i žubora Cvrcke, odnosno Bekića zelenac, Kapnica, Muški i Ženski vir, Mlin… Za sve vas koji nam se pridružite organizovali smo prevoz, hranu, osvježenje i nezaboravnu avanturu – poručuju organizarori redionice.

 

Kako bi svi bezbjedno prošetali i uživali u čarima jedinstvene Cvrcke, neophodno je da obučete duge pantalone ili trenerku, obujete duboke patike ili čizme i ponesete rezervnu odjeću.

 

U slučaju loših vremenskih prilika, radionicu će biti održana u Omladinskom centru, odnosno kneževskoj zgradi Centra za socijalni rad.

 

Ova radionica je prva radionica za djecu u sklopu projekta „Valorizacija, zaštita i promocija posebnih rezervata i parkova prirode Kneževa“, koji realizuje Planinarsko društvo „Vilenska vrela“ Kneževo u partnerstvu sa Udruženjem Mladi aktivisti Kneževo i našim portalom, a sprovodi se u okviru šireg projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Vlada Švedske.

 

Organizatori su zamolili one koji žele biti dio ove zanimljive aktovnost da svoj dolazak prijave na telefon 065/167-114, najkasnije do petka.

 

SeeSrpska

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *