Gradonačelnik Banjaluke sa predsjednikom Izraela

Društvo

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković boravi u Izraelu, gdje se danas sastao sa predsjednikom ove zemlje Isakom Hercogom.

 

– Čast je bila susresti se sa predsjednikom Izraela, Isakom Hercogom, tokom mog boravka u ovoj zemlji. Razgovarali smo o našim narodima, teškoj stradalničkoj prošlosti, ali i o budućnosti koju treba da gradimo – poručio je gradonačelnik.

 

Kako je rekao, prošlost jeste ta koja je spojila naše narode, koji su prolazili golgotu u Jasenovcu i mnogim drugim stratištima, ali, prema riječima gradonačelnika, planovi za budućnost su oni koji trajno vežu srpski i jevrejski narod.

 

– Banja Luka kod ljudi u vrhu Izraela ima važno mjesto i s ponosom mogu da kažem da smo naš grad predstavljali na mnogo većim nivoima od lokalnih, jer planovi koje Banja Luka ima to i prevazilaze – istakao je Stanivuković.

 

Dodaje kako je nakon predsjednika Francuske, Emanuela Makrona, našu viziju i planove predstavio i predsjedniku Izraela, zemlje koja u Republici Srpskoj ima prijatelja, kao što grad Jerusalim prijatelja ima u našoj Banjoj Luci.

 

Podsjećanja radi gradonačelnik Stanivuković se prošle godine u Parizu susreo i sa predsjednikom Francuske, a ovi susreti svakako su od velikog značaja za Banju Luku i sve njene sugrađane.

 

Inače, gradonačelnik se nalazi u Izraelu, gdje učestvuje na Međunarodnoj konferenciji „Muni Expo 2022“, koji traje od 6. do 8 decembra.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *