Kekerović dobio najveću kaznu u istoriji privrednog kriminala u BiH

Hronika

Tužilaštvo BiH podržalo je prvostepenu presudu Mlađenu Kekeroviću, koji je osuđen na 14 godina i pet mjeseci zatvora uz oduzimanje imovinske koristi od 3,9 miliona KM, kao i nekretnina, što je najveća ikada izrečena presuda u BiH u predmetima finansijskog i privrednog kriminala.

U ovom predmetu izrečene su i presude za dva pravna lica, kao i krivična mjera gašenja pravnog lica, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Nakon dobijanja pisanog otpravka presude postupajući tužilac će odlučiti o eventualnom ulaganju žalbe na presudu.

Ranije su u predmetu Kekerović i ostalim optuženima izrečene kazne od jedne do sedam godina zatvora, kao i uslovne kazne na osnovu sporazuma, a oduzeta je nezakonita imovinska korist od oko 3,5 miliona KM, podjsećaju iz Tužilaštva BiH.

Sud BiH juče je zbog organizovanog kriminala osudio Mlađena Kekerovića na jedinstvenu kaznu zatvora od 14 godina i pet mjeseci zatvora.

Kekerović je proglašen krivim za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja, pranje novca, skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka, teška krađa i carinska prevara.

U izrečenu kaznu zatvora Kekeroviću će biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Sud je od optuženog oduzeo protivpravno stečenu imovinsku korist, novčani iznos od 3.885.056 KM i nekretnine.

U optužnici Tužilaštva BiH navodi se i da je optuženi Kekerović od početka 2006. do kraja 2009. godine organizovao i rukovodio pripadnicima grupe za organizovani kriminal koja je davala lažne podatke o stečenim oporezivim prihodima i izbjegla plaćanje poreskih dažbina propisanih poreskim zakonodavstvom BiH, te u višemilionskom iznosu oštetila budžet BiH.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *