Pješaka usmrtio kamion nedaleko od kuće

Hronika

Pješak Dragiša Vujasin (39) poginuo je u srijedu uveče u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, u banjalučkom naselju Verići.

Nesreća se dogodila oko 23.50, kada je Vujasina udario kamion marke „mercedes“ kojim je upravljao Dragan Pepić (40) iz Prijedora.

Prema pričama očevidaca, od udara je tijelo Vujasina odbačeno najmanje 15 metara od mjesta nesreće.

Mještani naselja Verića, koji žive u blizini mjesta nesreće, kažu da je udar bio toliko strahovit da ih je probudio.

– Mislila sam da su se sudarila dva vozila, koliko se jako čuo udar. Kada sam izašla ispred kuće vidjela sam kolonu vozila, a rekli su mi da je kamion udario Vujasina. Bio je mrak, pa sam samo vidjela da je taj kamion imao rotaciju na kabini – ispričala je naša sagovornica.

Ona je dodala da Vujasin živi u blizini mjesta gde je poginuo i da je najvjerovatnije išao kući.
– Na tom dijelu puta nema trotoara i nije osvijetljen. Moguće je i da je Dragiša išao putem, pa da ga kamiondžija nije vidio. Hitna je stigla za desetak minuta, ali čovjeku nije bilo spasa – rekao je jedan od mještana.

Prema njegovim riječima, na ovom dijelu svi voze brzo, iako često imaju policijske patrole.

– Od kada su proširili put nije bilo puno nesreća. Međutim, svi voze brzo i samo je bilo pitanje dana kada će se nešto ovako desiti – rekao je ovaj mještanin.

Na mjestu nesreće juče smo zatekli tragove udara, ali i lokvu krvi koja svjedoči o stravičnim povredama koje je zadobio nesretni Vujasin.

Istu veče, u 19 sati, na putu Žepče – Zavidovići, u mjestu Ljeskovica, poginuo je pješak R.Đ. iz Žepča, kada ga je udario „audi“, za čijim volanom je bio H.N. iz Zavidovića. Vozač „audija“ je uhapšen.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *