SIPA uhapsila svog inspektora osumnjičenog za zloupotrebe

Hronika

U akciji Državne agencije za istrage i zaštitu i Tužilaštvu BiH uhapšen je Marčetić Darko, rođen 1974. godine u Prijedoru, uposlen kao inspektor SIPA-e u Banjaluci.

Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), proveli su akciju lišenja slobode i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti.

U akciji je slobode lišen slobode Marčetić Darko rođen 1974. godine u Prijedoru, zaposlen kao inspektor SIPA-a u Banja Luci.

On je osumnjičen da je djelujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zloupotrijebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tokom istrage, utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrijebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

nap.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *