Disciplinska prijava protiv Dalide Burzić zbog slučaja “Dženan Memić”

Hronika

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine podnijela je danas disciplinsku tužbu protiv Dalide Burzić, glavne tužiteljke Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tužba je podnesena zbog komunikacije s oštećenim u predmetu spomenutog tužilaštva, poznatom u javnosti kao predmet “Memić”, kao i javnih istupa vezanih za isti predmet.

UDT, nakon provedene istrage, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama, nije našao da postoji dovoljno dokaza za pokretanje disciplinskog postupka vezano za druge navode o povredi dužnosti glavne tužiteljice u vezi postupanja u istom predmetu.

“Zbog tajnosti prikupljenih dokaza, propisanih članom 71 Zakona o VSTS BiH, UDT ne može pružiti detaljnije informacije. Takođe, UDT ne može komentarisati postupak koji je u toku te moli medije za razumijevanje u ovom pogledu.

Napominjemo da se niko ne može smatrati disciplinski odgovornim dok se njegova odgovornost ne utvrdi pravosnažnim odlukama disciplinskih komisija”, stoji u saopštenju.

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *