Akcija hapšenja zbog šverca vojnog oružja

Hronika

Od ranih jutarnjih časova, na području Brčkog i Bijeljine, po nalogu Tužilaštva BiH, provodi se operativna akcija kodnog naziva “Škorpion”.

“Meta akcije su 12 lica osumnjičenih za krivična djela organizovanog kriminala, povezana sa trgovinom ljudima, krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom oružja i vojne opreme”, navode iz Tužilaštva BiH i dodaju da istražilac Tužilaštva BiH se nalazi na terenu gdje koordinira aktivnosti više desetina policijskih službenika Policije Brčko, Granične policije i MUP-a Republike Srpske koji učestvuju u akciji.

U predmetu je ostvarena značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije, a među osumnjičenima je i aktivni policijski službenik Granične policije BiH te u izvršenju krivičnih djela ima elemenata zloupotrebe položaja i koruptivnih aktivnosti.

“Uporedo sa lišenjima slobode vrše se pretresi na više od 10 lokacija na širem području Brčkog i Bijeljine gdje je do sada pronađena znatna količina oružja i vojne opreme kao i krijumčarena roba veće vrijednosti”, dodaju iz Tužilaštva.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi da se ova organizovana kriminalna grupa, duži vremenski period, bavi krijumčarenjem oružja i vojne opreme prema zemljama EU, trgovinom ljudima kao i krijumčarenjem roba veće vrijednosti iz Srbije u BiH.

Nakon lišenja slobode i policijske obrade, osumnjičeni će biti predati u nadležnost tužioca Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *