Sam se povrijedio pa prijavio da je pucano na njega

Hronika

Sarajevska policija suočila se juče s nesvakidašnjom situacijom u bosanskohercegovačkoj prijestolnici nakon što je u MUP stigla prijava da je jedna osoba ranjena u pucnjavi koja se u popodnevnim satima dogodila u naselju Bjelave.

Provjerama na terenu, policija je utvrdila je posrijedi lažna prijava, a osoba koja je zadobila povrede ispričala je šta se zapravo dogodilo.

Kako je saopštila policija, Prva policijska uprava obaviještena je da se u Opštu bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, obratio S.A., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog povreda dejstvom iz vatrenog oružja. On je došao u pratnji P.R., rođen 1980. godine.

Tom prilikom S.A. je izjavio policijskim službenicima da je povrijeđen na lokalitetu Bjelave, opština Centar Sarajevo, od strane nepoznatih osoba iz nepoznatog vozila.

Međutim, preokret je nastao kada je S.A. izjavio da je dao lažne informacije o mjestu događaja, te da je povrijeđen u ulici Iza gaja, opština Stari Grad Sarajevo. Daljim provjerama, policijski službenici su došli do saznanja da je nakon povređivanja osobe S.A., ista osoba zajedno sa P.R. do bolnice prevezao Š.A., rođen 1992.

Preduzimajući dalje mjere i radnje, utvrđeno je da je došlo do samopovređivanja S.A., što je on i potvrdio. Ljekari u KUM KCU Sarajevo konstatovali su, da je S.A. zadobio lakše tjelesne povrede, gdje je odbio dalju hospitalizaciju. Policijski službenici su prilikom uviđaja i pregledom lica mjesta, na području opšine Stari Grad Sarajevo, pronašli i izuzeli pištolj, prenosi “N1”.

Takođe, jutros je izvršen i uviđaj na putničkom motornom vozilu golf 5. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pod čijim nadzorom su izvršene mjere i radnje. Nakon kompletiranja spisa, Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo će redovnim putem biti dostavljen službeni izvještaj protiv S.A., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Izazivanje opšte opasnosti, Lažno prijavljivanje i zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Prikrivanje.

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *