Službenik Vlade RS uzeo mito od 1.000 evra

Hronika

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Jove Jovića, zaposlenika u jednom ministarstvu Vlade RS zbog krivičnog djela primanje mita.

 

Optužnicu je podiglo Republičko tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a Jović je kako saznajemo optužen da je djelo počinio kao službenik Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS.

 

Optužnica ga tereti da je uzeo hiljadu evra od jedne porodice kako bi im ubrzao rješavanje stambenog pitanja, a nakon zatvaranja koletivnih i alternativnih smještaja u Doboju.

 

Jović je kao rukovodilac Odsjeka u Doboju i predsjednik Komisije za identifikaciju lica kojima se obezbjeđuje smještaj po projektu zatvaranja koletivnih i alternativnih smještaja, optužen da je 5. oktobra 2018. godine u službenim prostorijama ministarstva zahtijevao 1.000 evra ili 2.000 KM od jedne porodice.

 

Novac je tražio radi stavljanja porodice na spisak i ubrzavanja procesa rješavanja njihovog stambenog pitanja na području grada Doboja.

 

“U službenim prostorijama ministarstva je 11. oktobra 2018.godine od člana porodice i primio traženi novčani iznos od 1.000 evra, odnosno poklon da u okviru svoga ovlaštenja obavi službenu radnju koju bi morao izvršiti, čime je učinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret”, stoji u optužnici.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *