Banjaluka: Policajac osuđen za primanje mita

Hronika

Policajac Milan Trbojević je za traženje i primanje mita osuđen u Okružnom sudu u Banjaluci na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora, koja se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo.

 

Trbojević je osuđen na osnovu optužnice koju je protiv njega podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

 

“Osim uslovne, izrečena mu je i novčana kazna od 1.500 maraka, koju je dužan platiti u roku mjesec dana od pravosnažnosti presude. Ukoliko je u navedenom roku ne plati, Sud će narediti prinudno izvršenje. Novčana kazna može i da se zamijeni kaznom zatvora, a na način da se svakih 50 maraka zamijeni jednim danom zatvora”, pojasnili su u Okružnom sudu u Banja Luci.

 

Dodali su da je od policajca oduzeta i imovinska korist u iznosu 50 evra, koju je dobio izvršenjem krivičnog djela.

 

Prema presudi, Trbojević je krivično djelo počinio 11. marta prošle godine oko 18 sati u Kostajnici, u blizini graničnog prijelaza.

 

“On je tada, kao saobraćajni policajac, zaustavio vozilo na raskrsnici Novi Grad – Kozarska Dubica – Hrvatska, te prilikom kontrole od vozača tražio i primio novac. Novac je tražio kako ne bi izdao prekršajni nalog vozaču, a što je bio dužan po zakonu”, navedeno je u presudi.

 

Na tu presudu postoji mogućnost žalbe, javio je BIRN BiH.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *