Pripadnici Dukićeve “industrijske policije” posjeduju i automatske puške!? (FOTO)

Hronika

Pripadnici takozvane i po zlu čuvene “industrijske policije” koju je formirao i godinama drži mimo zakona vlasnik “Boksita” iz Milića Rajko Dukić, osim pištolja posjeduju i duge cijevi, što potvrđuju i fotografije dostavljene portalu Istinito.

Na fotografiji se jasno vidi kako Nebojša Petković, jedan od pripadnika ličnog obezbjeđenja Rajka Dukića, usred grada puca  iz automatske puške.

Svjedoci tvrde da je Petković ljetos ispucao rafal u centru Milića u blizini pravoslavne crkve, tokom obreda vjenčanja, i to pred oko 500 gostiju na svadbi.

Puška na slici je očito dio privatnog arsenala preostalog iz rata, jer je riječ o standardnom oružju JNA, automatskoj pušci M-70, koju je prema navodima svjedoka, Petković donio iz automobila u Dukićevoj pratnji.

Milićani tvrde da je tokom policijske intervencije u novembru prošle godine, kada je jedan od pripadnika Dukićevog obezbjeđenja Slaviša Jurošević -Beli pucao na Ljubišu Pantića iz milića i ranio ga, zavladala panika među redovima “industrijske policije” čiji pripadnici posjeduju čitav arsenal nedozvoljenog oružja. Valjalo je sve posakrivati da ne padne u ruke Jedinice za podršku CJB Bijeljina koja je izašla na teren po pozivu PS Milići.

MUP Republike Srpske godinama toleriše Dukićeve gorile i njihovo bahato ponašanje, a kako se vidi iz ovog primjera, i nezakonito nošenje dugih cijevi.

Po zakonu, oružje dugih cijevi mogu da nose samo pripadnici vojske i policije, i lovci, uz odgovarajuće dozvole.

Međutim, uprkos činjenici da Dukićevo obezbjeđenje godinama zagorčava život građanima Milića i okolnih mjesta, da premlaćuju i ranjavaju ljude, policija Republike Srpske ništa ne čini da stvari stavi pod kontrolu i odgovorne privede pravdi.

Bogoslov i ljubitelj oružja

Nebojša Petković iz Milića je već godinu dana lični tjelohranitelj Rajka Dukića, koji ga je sam izabrao zbog odanosti i fizičkih predispozicija.

Ovaj nabildani mladić je student treće godine Pravoslavnog bogoslovskog  fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“ u Foči, a prethodno je završio Bogosloviju na Cetinju.

Budući teolog je, birajući posao bodigarda Rajka Dukića, uspio da spoji nespojivo – krst i oružje.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *