Vučković uhapšen zbog izbjegavanja zatvora

Hronika

Sudska policija Republike Srpske uhapsila je bjegunca Gorana Vučkovića (44) iz Seferovaca kod Gradiške, saznaje Srpskainfo.

 

Vučković je izbjegavao da dobrovoljno ode u KPZ Foča kako bi služio pravosnažnu kaznu od osam godine robije na koju je osuđen zbog pokušaja ubistva bivše djevojke Suzane Prerad (35), a koja je teško ranjena u eksploziji bombe u julu 2016. godine.

 

Srpskainfo saznaje da tokom hapšenja Vučković nije pružao otpor.

 

– Vučković se nije pojavio u KPZ Foča, pa je Sudska policija Republike Srpske u ovakvim situacijama dužna da locira osuđenika i da ga sprovede na izdržavanje kazne – objasnio je izvor Srpskainfo iz Sudske policije RS.

 

Vrhovni sud RS je još u decembru 2017. godine pravosnažno osudio Vučkovića na osam godina zatvora.

 

Vučković je u julu 2016. godine u Aleksandrovcu kod Laktaša, pokušao ubiti Preradovu, jer nije željela da s njim obnovi vezu.

 

Utvrđeno je da je Vučković ispred ulaznih vrata kuće svoje bivše djevojke ostavio kesu s natpisom “Za Suzanu”, u koju je stavio jedan čips namijenjen njenoj kćerki, hepo kocke za vatru, malo sitnih drva za potpalu i ručnu bombu M52, koju je posebno uvio u koru od drveta.

 

On je, kako je navedeno u optužnici, bombu bivšoj djevojci ostavio u julu, a prethodno je u junu tri puta dolazio u kuću Preradove, ostavljajući utisak da je sve u redu i da joj ništa ne zamjera.

 

Bombu je uvio u koru drveta i tako je prikrio da Preradova nije mogla znati za nju, a pritom joj je ostavio i cjedulju s porukom “Od druga, poz”, računajući da će ostavljenim porukama potvrditi povjerenje djevojke u bezazlenost poklona.

 

– Znao je da će oštećena kad-tad ostavljeni “poklon” upotrijebiti za potpalu vatre i da će bomba pod uticajem vatre eksplodirati, što se i desilo kada je je ona 16. jula, oko 16.30 časova, zbog izuzetno hladnog vremena, sadržaj iz vrećice stavila u peć u dnevnom boravku stana – navedeno je u optužnici.

 

Nesrećna djevojka potom je potpalila vatru, kada je, kleknuvši ispred peći, ručna bomba M52, koju je naložila, eksplodirala.

 

– Usljed eksplozije, dijelovi peći i bombe su oštećenoj nanijeli teške povrede u vidu eksplozivne rane u regiji lica i razderno-nagnječnu ranu lijeve šake s opekotinama tog dijela ruke – navedeno u optužnici.

 

Preradova je, inače, razvedena i ima maloljetnu kćerku, koja je, u vrijeme eksplozije, bila kod oca.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *