Knežević optužen za pokušaj ubistva taksi-dispečerke u Banjaluci

Hronika

Kada mu je dispečerka A.P. saopštila da nema slobodnog vozila, Dejan Knežević (30) otišao je u prostorije taksi-udruženja u Banjaluci, te telefonski kabl počeo zatezati oko njenog vrata.

 

Navedeno je to u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koju je potvrdio banjalučki Okružni sud, a koja ovog Prijedorčanina tereti za pokušaj ubistva.

 

Tridesetogodišnjak je optužen da je 2. decembra 2017. godine, od 17.30 do 18.30 u Banjaluci, sa mobilnog telefona pozvao Banjalučki taksi. Tada mu je, kako se dodaje, dispečerka saopštila da nema slobodnog vozila, jer se broj, sa kojeg je zvao, nalazi u tabeli “nepoželjni”, a gdje se nalaze mušterije koje često zovu kada su pijane, ili koje istovremeno zovu više taksi službi.

 

“Nakon što je ona spustila slušalicu, ponovo ju je pozvao i prijetio, poslije čega je ubrzo stigao u poslovne prostorije gdje ona radi, te odmah po ulasku u prostoriju verbalno napao A.P.”, navodi se u optužnici.

 

Dispečerka je zatim putem dispečerske veze taksi-službe uputila poziv za pomoć, ali se on, sudeći po optužnici, ni tada ne smiruje.

 

“Nakon toga je i fizički nasrnuo na nju, pa kada je ona pokušala da se odbrani rukama, osumnjičeni ju je uhvatio za obe ruke, a zatim uzeo slušalicu od telefona koji je bio na stolu i kabl od slušalice omotao oko njenog vrata, gurao je prema podu i zatezao kabl oko vrata, te je slušalicom udarao u glavu, po potiljku”, navodi se u optužnici.

 

Napadnuta žena je zbog udaraca i stezanja kabla pala na pod i počela da gubi svijest, a napadač ju je nastavio i dalje udarati. Na kraju je pobjegao, prije nego je u kancelariju ušao M.R., taksista Banjalučkog taksija, a koji je došao po prethodno upućenom pozivu u pomoć dispečerke. Kneževića je policija ubrzo uhapsila.

 

Iz Udruženja “Banjalučki taksi” ranije su rekli za “Nezavisne” da su kolege brzo stigle na mjesto napada.

 

“Napadač je znao da mora na brzinu reagovati. Čim ju je izudarao, pobjegao je. Nekoliko sekundi prije dolaska kolega uspio je pobjeći”, ispričali su taksisti.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *