Uhapšeni u akciji “Prizma” predati Tužilaštvu KS

Hronika

Dvanaest osoba, koje su u ponedjeljak uhapšene u Sarajevu u okviru akcije Federalne uprave policije (FUP), kodnog naziva “Prizma”, nakon kriminalističke obrade u toj policijskoj agenciji, predane su Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS) na daljnje postupanje, potvrđeno je u tom tužilaštvu.

 

Radi se o osobama koje se sumnjiče za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, odnosno da su djelovali kao kriminalna grupa i da su drogu nabavljali i preprodavali u periodu od septembra prošle godine do momenta hapšenja.

 

Trinaesta uhapšena osoba je nakon ispitivanja u FUP-u puštena na slobodu.

 

U policijskoj akciji u dvije sarajevske opštine – Centar i Novi Grad, a u sklopu pretresa na deset lokacija pronađena je, između ostalog, i određena količina narkotika (spida, kanabisa, heroina, kokaina).

 

Bračni par Bunar (Edis i Nerma) sumnjiče se da su organizovali i rukovodili spomenutom grupom, a u akciji “Prizma” uhapšeni su Edis Bunar (1989.), njegova supruga Nerma Bunar (1991.), Eldar Spahić (1989.), Sabahudin Žigović (1989.), Esmera Sinanović (1991.), Almedin Tači (1981.), Adis Paldum (1983.), Enes Gilić (1988.), Emir Curić (1992.), Edin Žigović (1998.), Adi Mekić (1998.), Dženan Šačić (1997.) i Minja Bajagić (1988.).

 

O daljnjim mjerama protiv osoba koje su, u međuvremenu, predane Tužilaštvu KS, biće odlučeno u zakonskom roku (24 sata).

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *