Vjetar ponovo prevrtao kamione u Hercegovini

Hronika

Jaki udari vjetra uzrokovali su dva slučaja prevrtanja kamionskih prikolica na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, potvrđeno je u kantonalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 

Jedan slučaj prevrtanja dogodio se na regionalnom putu Mostar-Nevesinje, u mostarskom prigradskom naselju Bišće Polje, a jedan na pravcu Stolac-Berkovići.

 

U Operativnom centru kantonalnog MUP-a nisu imali informaciju o povrijeđenim licima.

 

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasti meteoalarm za Hercegovinu, jer se očekuju udari vjetra sjevernog smjera brzine od 55 do 70 kilometara na čas za području Livna, Mostara, Trebinja.

 

Iz Civilne zaštite grada Mostara su naveli da za sada nemaju primljenih dojava o posljedicama pojačanog djelovanja vjetra na ovom području.

 

“Preporuka za građane je da tokom dana izbjegavaju boravak i prolazak pored starih i oštećenih stabala, kao i napuštenih i oštećenih objekata, te da preduzmu mjere samozaštite zbog pojačanog vjetra”, naveli su iz Civilne zaštite.

 

Podsjećamo, 22. februara Hercegovinu je pogodilo jako nevrijeme, a tada je u naselju Dračevice kod Mostara vjetar prevrnuo parkirani kamion, a u naselju Ortiješ prikolicu kamiona.

 

Agenicije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *