Pljačkaši automobilom pokušali probiti policijsku blokadu

Hronika

Benjamin Spahović (22) i Nedim Hasić (24) uhapšeni su sinoć u policijskoj potjeri u Sarajevu zbog pljačke benzinske pumpe “Hifa Petrol” u naselju Ugorsko.

 

Potjera za ovim pljačkašima se sinoć odvijala od Vogošće do Kovačića, gdje su sustignuti i uhapšeni

 

Kako je navedeno u saopštenju, PU Vogošća je o pljački obaviještena u 19.15, prenosi Faktor.

 

– Tom prilikom NN lice je uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se motornim vozilom marke “rover”, registarskih oznaka K21-E-073, u kojem ga je čekalo drugo NN lice, udaljilo u nepoznatom pravcu. Odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su na području opštine Centar uočili navedeno vozilo, krenuli u potragu za istim, a nakon toga vozilo sustigli u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo. Policijski službenici su blokirali put, a vozač vozila “rover”, pokušao je da prođe pored službenog vozila u čemu nije uspio, kojom prilikom je ostvario kontakt sa službenim vozilom marke “suzuki vitara”, oštetivši isto, nakon čega su NN lica spriječena u daljem bjekstvu – navodi se u saopštenju policije.

 

Kako navodi policija pljačkaši su uhapšeni i predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo.

 

Policija je obavila uviđaj u Igmanskoj ulici u Vogošći, a potom i u Ljubljanskoj, gdje su razbojnici uhapšeni.

 

– Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu “rover” nalaze nepripadajuće registarske tablice (K21-E-073). U toku kriminalističke obrade pronađen je novac, pištolj i drugi predmeti korišteni prilikom izvršenje spomenutog krivičnog djela. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela – naveli su iz MUP KS.

 

Faktor

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *