SIPA uhapsila osobu zbog prometovanja 766 kilograma droge

Hronika

Službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su lice na području Sarajeva koje se dovodi u vezu sa prometom oko 766 kilograma kanabisa.

 

Ovo lice se dovodi u vezu sa neovlaštenim prometom 666 kilograma kanabisa koji su službenici Sipe privremeno oduzeli 25. januara u Gradišci, kao i oko 100 kilograma kanabisa koju su službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo 30. januara privremeno oduzeli u Tarčinu u opštini Hadžići.

 

U ovoj akciji uhapšena su tri lica koja su osumnjičena da su putem firme “ETS” iz Bugojna neovlašteno prometovala 666 kilograma kanabisa iz BiH za Njemačku, čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja droge u zemlje EU, saopšteno je iz Sipe.

 

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe, uhapšeno lice će, uz dopunu izvještaja o krivičnom djelu neovlašteni promet opojnih droga, biti predato Tužilaštvu BiH.

 

Ove aktivnosti su realizovane u saradnji sa pripadnicima Obavještajno – bezbjednosne agencije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *