Šabiću određen pritvor zbog ubistva policajca i pokušaja ubistva oca

Hronika

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Marku Šabiću zbog teškog ubistva policajca Slađenka Tubina kod Prijedora, te zbog pokušaja ubistva oca Veselka Šabića.

 

Kako se navodi u prijedlogu nadležnog tužilaštva, Šabiću se stavlja na teret da je 21. aprila u vremenskom periodu od 18:50 do 19:15 sati u mjestu Gornja Ravska, opština Prijedor, ispred porodične kuće, nakon verbalnog sukoba sa suprugom, napao oca Veselka, koji je pokušao da stane u odbranu svoje snahe, zadavši mu s leđa više uboda nožem.

 

Nakon što je o ovom događaju obavještena policija stigao je policijski službenik Slađenko Tubin kojem je osumnjičeni po njegovom ulasku u kuću, nanio teške tjelesne povrede u predjelu stomaka, pucajući iz sačmarice iz neposredne blizine, od kojih je preminuo.

 

Pritvor je zatražen zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravakom na slobodi mogao ometati krivični postupak i uticati na saslušane svjedoke kao i svjedoke koje u toku istrage tužilaštvo planira saslušati, zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, odnosno dovršiti pokušano krivično djelo ubistva, težine krivičnih djela, načina izvršenja i posljedica krivičnih djela, kao i zbog činjenice da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

 

Tubin je danas sahranjen uz najviše počasti u Prijedoru, a o njemu su svi imali samo riječi hvale.

 

Klix

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *