Optužnica protiv poslanika SDP u Parlamentu FBiH

Hronika

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv aktuelnog poslanika SDP u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Senaida Begića.

 

Optužnica je podignuta zbog krivičnog djela produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivično djelo prevara u službi.

 

Kako je navedeno, optužnica je podignuta protiv Omera Avdaković (funkcionera SBB) zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, prenosi Klix.

 

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 30. aprila 2019. godine od sudije za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Zenici.

 

– Optužnicom se Senaidu Begiću stavlja na teret da je kao službena osoba u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlaštenja pribavio korist sebi i drugom i nanio štetu drugom, te da je kao službena osoba u Federaciji BiH, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, davanjem lažnih podataka doveo u zabludu ovlaštenu osobu, dok se Omeru Avdaković stavlja na teret da je kao odgovorna osoba u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlaštenja pribavio korist drugima i nanio štetu drugom – piše u saopštenju Tužilaštva ZDK.

 

klix.ba

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *