Potvrđena optužnica zbog ispaljivanja “zolje” u Banjaluci

Hronika

Osnovni sud Banjaluka potvrdio je optužnicu protiv Aleksandra Radića (43) iz Čelinca zbog ispaljivanja projektila iz ručnog raketnog bacača “zolje” na zgradu koncerna “Agram” u martu prošle godine u Banjaluci.

 

Na teret mu se stavljaju krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

 

Kako se navodi u optužnici, Radić je 30. marta 2018. godine oko 23.40 sati u ulici Bulevar srpske vojske ispalio projektil iz vojnog borbenog protivoklopnog sredstva – ručnog raketnog bacača M80, 64 mm, tzv. “zolja” na objekat “Agram”.

 

U tom trenutku u zgradi je bio D.D, zaposlen na poslovima obezbjeđenja, a raketa je pogodila deveti sprat zgrade gdje su smještene poslovne prostorije jednog društva za osiguranje. Eksplodirala je, probila prozor na zgradi i završila putanju u plafonu kancelarije.

 

Usljed dejstva eksplozije bojeve glave ovog projektila, izazvana je opasnost po život oštećenog D.D., navodi se u optužnici.

 

“Prouzrokovana je i materijalna šteta u iznosu od 29.129 KM,” dodaje se.

 

Radić je optužen da je zatim, u Ulici Frana Supila kod broja 8, odbacio prazan lanser navedenog ručnog raketnog bacača i udaljio se u nepoznatom pravcu.

 

Kada je u pitanju drugo krivično djelo koje mu se stavlja na teret, ističe se da je u toku 2018. godine, do dana navedenog događaja, nedozvoljeno držao “zolju”, čije nabavljanje, prodaja, nošenje ili držanje građanima uopšte nije dozvoljeno.

 

Radić je inače bio aktivista SDS-a i povjerenik ove stranke u Čelincu.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *