Ejubović osuđen na 15 godina zatvora

Hronika

Vrhovni sud FBiH donio je rješenje kojim se potvrđuje prvostepena presuda Almiru Ejuboviću osuđenom na 15 godina i 10 mjeseci zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri djevojke, a jedna teško povrijeđena.

 

Ejubović se upravljajući BMW 29. juna 2018. godine zabio u metalni stub na autoputu A1 kod Sarajeva pri brzini od 166 kilometara na sat, piše Klix.

 

U nesreći su poginule 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome.

 

Potvrđena je i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od pet godina nakon isticanja presude te naredba za plaćanje odštete Autocestama FBiH.

 

– Ejubovića se tereti da je, upravljajući svojim neregistrovanim putničkim motornim vozilom BMW X5 bez važeće vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim tablicama, krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji, svjestan da grubim kršenjem saobraćajnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi i imovinu većeg obima, na što je pristao, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost život ljudi, krećući se brzinom od blizu 166 km/h na mjestu gdje je saobraćajnim znakom propisana brzina do 120 km/h, usljed čega je prouzrokovao smrt više osoba, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede opasne po život – navodi se u presudi.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *