Suzić u svojoj kući seksualno zlostavljao djevojčicu

Hronika

Dodirivao me po cijelom tijelu kada smo bili sami i govorio kako nikome ne smijem pričati o onome šta se događa, jer je to naša mala tajna, izjavila je 11-ogodišnja djevojčica žrtva seksualnog nasilja za koje je osumnjičen bivši ministar Vlade RS Nenad Suzić.

 

Prema izjavi djevojčice, sve se dešavalo u porodičnoj kući osumnjičenog, a seksualno zlostavljanje je trajalo određeni vremenski period.

 

Izvor iz istrage otkrio je juče da je porodica žrtve u teškoj zdravstvenoj i materijalnoj situaciji.

 

– Kada zamislite da ne može biti gore, onda se dogodi ovakav slučaj. Upravo to je sa porodicom jedanaestogodišnje devojčice. Jedini koji se drži za sada jeste otac djevojčice. U budućem krivičnom postupku kaznu treba izreći što strožu, upravo zbog teške situacije u kojoj se nalazi porodica, ali i žrtva, koju je iskoristio osumnjičeni – objasnio je izvor iz istrage.

 

Dodaje kako je djevojčica nakon iskaza smještena u prihvatnu stanicu CSR Banjaluka.

 

Hapšenje

Kako je portal Srpskainfo i najavio, policija je uhapsila bivšeg ministra prosvjete i kulture u Vladi RS zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 11-ogodišnju djevojčicu.

 

Nakon što je pred više stručnjaka ispričala šta se događalo u porodičnoj kući osumnjičenog, nadležni su potvrdili da djevojčica govori istinu, nakon čega je Suzić i uhapšen.

 

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i policije tek dan nakon hapšenja osumnjičenog saopšteno je da je zbog krivičnog djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina uhapšen osumnjičeni N.S.

 

– Nakon saslušanja tužilac će donijeti odluku o eventualnom zahtjevu za jednomjesečnim pritvorom – saopštili su iz banjalučkog tužilaštva.

 

Minimalno 8 godina robije

 

Suziću je na teret stavljen jedan od najtežih oblika krivičnog djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina za koje se izriče minimalna kazna od 8 godina robije.

 

Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da je novi slučaj seksualnog zlostavljanja otkriven nakon intervencije škole koju pohađa devojčica.

 

– Prema prvim informacijama, bivši ministar je osumnjičen da je seksualno zlostavljao jedanaestogodišnju devojčicu – objasnio je naš izvor iz istrage.

 

Iako su ovakvi slučajevi jako osjetljivi za istragu, izvor navodi da je izjava djevojčice istinita, te da nema sumnje u njenu vjerodostojnost.

 

Teška situacija u porodici

 

Dodaje kako je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica nesrećne djevojčice.

 

– Osumnjičeni je, skriven od očiju drugih, dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna – navodi izvor otkrivajući šokantne detalje koji su navedeni u prijavi o seksualnom zlostavljanju djevojčice.

 

Uhapšeni Nenad Suzić je bio ministar prosvjete u Vladi RS u periodu od 1998. do 2001, a trenutno je profesor na banjalučkom Filozofskom fakultetu.

 

Učiteljsku školu završio je u Prijedoru 1969, a Filozofski faklultet u Zagrebu 1976, gdje je i magistrirao 1989, sa radom na temi o moralnom vaspitanju.

 

Član je Srpske akademije obrazovanja (SAO) i Ruske akademije socijalnih i pedagoških nauka.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *