Banjalučanin optužen zbog prijetnji ubistvom sudiji

Hronika

Protiv Siniše Straživuka potvrđena je optužnicu zbog krivičnog djela napad na sudiju ili javnog tužioca, a koju je podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS.

 

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

 

Na teret mu se stavlja da je 3. novembra 2018. godine, putem Vibera “ozbiljno zaprijetio ubistvom, upotrebom oružja, sudiji Okružnog suda u Banjaluci”.

 

“U periodu od 14.54 sati do 22.18 sati sa svog mobilnog telefona na njen mobilni telefon slao je poruke koje je ista shvatila kao ozbiljne prijetnje. Sudija je za vrijeme upućivanja prijetećih poruka postupala kao predsjednik vijeća Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala u krivičnom predmetu koji se vodi protiv optuženog i drugih lica, zbog krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo”, navodi se u optužnici.

 

Straživuk je zbog ovih prijetnji uhapšen u novembru prošle godine, a sumnjičio se da je prijetio Snježani Kudrić predsjednici sudskog vijeća u predmetu “Trezor”, gdje je on prvooptuženi.

 

U predmetu “Trezor” se sudi sedmočlanoj grupi za pljačku preko dva miliona maraka na štetu banaka, pošta i zaštitarskih agencija.

 

Na ranijem ročištu na kojem se odlučivalo o pritvoru, sada optuženi Straživuk, je tvrdio da se on udvarao sudiji Kudrić, te da se nije radilo o prijetnjama.

 

mondo.ba

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *